2026 KPSS Başvuru Ücreti Ne Kadar? Oturum Oturum Ödeme Rehberi

KPSS Alımları

Kayıtlı Üye
KPSS’ye girmek için AİS kaydı yetmez; oturum ücretinin süresi içinde yatmış olması gerekir. 2026 kılavuzunda tutarlar oturum oturum ayrılmıştır. Egitimtr.com lisans, önlisans, ortaöğretim ve geç başvuru farkını tek yazıda topluyor. Kesin rakam her zaman o dönemin ÖSYM kılavuzudur.

2026 KPSS sınav ücretleri​

ÖSYM’nin 2026 lisans kılavuzunda yayımlanan tutarlar şöyledir:

• Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu: 800 TL
  • Alan bilgisi oturumlarının her biri: 500 TL
  • DHBT: kılavuzda GY-GK ile aynı tarife üzerinden 800 TL

Önlisans ve ortaöğretim GY-GK ücretleri de aynı 800 TL tarifesiyle duyurulmuştur. Birden fazla oturuma girecekseniz ücretler toplanır; tek ödeme tüm oturumları kapsamaz.

Geç başvuruda ne kadar ödenir?​

Geç başvuru günlerinde ücret yüzde 50 artırımlıdır. Lisans için GY-GK 1.200 TL, her alan oturumu 750 TL olmuştur. 2026 lisans geç başvurusu 22-23 Temmuz’da alınmıştır. Önlisans ve ortaöğretim geç günleri kendi kılavuzlarındadır.

2026 başvuru ve sınav takvimi​

• Lisans GY-GK: sınav 6 Eylül 2026 — başvurular 1-13 Temmuz 2026
  • Lisans alan bilgisi: 12-13 Eylül 2026 — aynı başvuru dönemi
  • Önlisans: sınav 4 Ekim 2026 — başvurular 29 Temmuz-10 Ağustos 2026
  • Ortaöğretim: sınav 25 Ekim 2026 — başvurular 27 Ağustos-8 Eylül 2026
  • DHBT: sınav 1 Kasım 2026 — başvurular 22-30 Eylül 2026

Lisans başvuruları kapanmıştır. Ortaöğretim başvuru penceresi eylül başında kılavuza göre işler; son gün ve geç başvuru için ÖSYM duyurusunu kontrol edin.

Ödeme nereden yapılır?​

En doğrudan yol odeme.osym.gov.tr üzerinden banka veya kredi kartıdır. Anlaşmalı bankaların internet şubesi, mobil uygulaması ve ATM’si de kullanılır (Ziraat, Halkbank, Vakıf Katılım, Akbank, Kuveyt Türk vb. kılavuzdaki güncel liste). Şubede T.C. kimlik numarası ve sınav adı doğru söylenmelidir; yanlış oturuma yatan ücret başvuruyu kurtarmaz.

Ücret yatmayan kayıt, süre bitince sistemden düşer. Ödemeden sonra AİS’te “ücret alındı” satırını mutlaka görün. Son güne bırakılan işlemler yoğunlukta takılabilir.

Egitimtr.com KPSS kategorisinde takvim, oturum ve atama başlıklarını birlikte izleyebilirsiniz. Ücret ve tarih güncellemesi için yalnızca ÖSYM kılavuzunu esas alın.

Geri