Lokman Hekim Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Elemanı Alımı (19 Eylül 2026)

KPSS Alımları

Kayıtlı Üye
Ankara’daki Lokman Hekim Üniversitesi, 5 Eylül 2026’da Resmî Gazete hattına düşen duyuruyla öğretim üyesi ve öğretim elemanı alacağını ilan etti. Başvuru penceresi 5-19 Eylül 2026, saat 17.00. Egitimtr.com vakıf akademik ilanını işçi İŞKUR kayıtlarından ayrı tutuyor.

Hangi mevzuat geçerli?​

2547 sayılı Kanun, öğretim üyeliğine yükseltilme ve atanma yönetmeliği, öğretim elemanı merkezi sınav / giriş sınavı esasları ve üniversitenin kendi atanma yönergesi uygulanır. İngilizce program kadrosunda ders verebilme yeterliliği aranır.

Nereye, nasıl başvurulur?​

Başvurular İnsan Kaynakları Daire Başkanlığına şahsen veya postayla yapılır. Adres: Söğütözü Mahallesi, 9 Eylül Caddesi No:6, 06510 Çankaya / Ankara. Süresi geçen, eksik belgeli veya şartı tutmayan dosya elenir. Aday yalnızca bir kadroya başvurabilir.

Öğretim üyesi belgelerinden öne çıkanlar​

Dilekçe, YÖK özgeçmiş, yayın listesi, kimlik, fotoğraf, adli sicil, askerlik, lisans/lisansüstü diplomalar, varsa uzmanlık-doçentlik-dil-denklik ve yönergeye uygun bilimsel dosya.

Öğretim elemanı (öğr. gör. / arş. gör.)​

ALES, gerektiğinde yabancı dil, transkript, lisansüstü öğrencilik belgesi, SGK/deneyim yazısı istenebilir. Sınav takvimi duyuruda şöyle işlenmiştir:

• Ön değerlendirme ilanı: 22 Eylül 2026
  • Giriş sınavı: 24 Eylül 2026
  • Sonuç: 25 Eylül 2026

Kadro unvanları ve birim listesi üniversite sayfasındadır: lokmanhekim.edu.tr. Egitimtr.com KPSS kategorisinde akademik ve işçi ilanlarını karıştırmadan ayrı konular halinde yayımlıyor.

Geri