Ortaöğretim kpss kaç puanla atanırım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan egitimtr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

egitimtr

Yönetici

Ortaöğretim KPSS Kaç Puanla Atanırım? Güncel Taban Puanlar ve Rehber​

Lise mezunlarının kamu kurumlarında memur olabilmek için girdiği Ortaöğretim KPSS, her iki yılda bir büyük bir katılımla tamamlanmaktadır. Sınav sonrası adayların aklına gelen ilk soru ise atanmak için kaç puan gerektiğidir. Egitimtr.com olarak hazırladığımız bu rehberde, lise KPSS taban puanlarını ve atama süreçlerini sizler için aksettirdik.

Ortaöğretim KPSS Atama Puanları Kaçtır?​

Lise düzeyi KPSS atama puanları tercih edilen kadroya ve şehir tercihine göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak merkezi atamalarda taban puanlar 80 ila 85 bandının üzerinde şekillenmektedir. Ancak kurumsal alımlarda ve sözleşmeli pozisyonlarda bu puanlar daha alt seviyelere gerileyebilmektedir.

Alım sayısının az veya çok olması doğrudan taban puanları etkilemektedir. Adayların kadro sayılarını ve geçmiş yıl verilerini inceleyerek tercih yapması başarı şansını katlamaktadır.

Düz Memurluk İçin Kaç Puan Gerekir?​

Herhangi bir özel nitelik kodu istemeyen düz memurluk kadroları en çok tercih edilen alanlar arasındadır. Bu nedenle rekabet oldukça yüksek seyretmektedir. Düz memurluk atamalarında puanlar genellikle 88 ve üzeri seviyelerde kalmaktadır.

Sağlık ve Teknik Kadro Puanları Nasıl Şekillenir?​

Lise dengi meslek liselerinden mezun olan adaylar için süreç biraz daha avantajlı ilerlemektedir. Teknisyen veya sağlık personeli gibi unvanlarda atama puanları düz memurluğa kıyasla daha makul seviyelerde durmaktadır. Bölümden bölüme değişmekle birlikte 70 ile 80 puan arasında atamalar gerçekleşebilmektedir.

Lise KPSS Puanını Etkileyen Faktörler Nelerdir?​

Atama sürecinde sadece aldığınız puan değil, açılan kadroların nitelikleri de büyük önem taşımaktadır.

• Kadro Sayısı: Kurumların ilan ettiği kontenjan miktarı puanların yükselmesine ya da düşmesine yol açmaktadır.
  • Nitelik Kodları: Ehliyet, sertifika veya özel bölüm mezuniyeti isteyen kadrolarda taban puanlar düşmektedir.
  • Şehir Tercihi: Büyük şehirlerdeki ve popüler kurumlardaki kadroların puanları her zaman daha yüksek kalmaktadır.
  • Merkezi ve Açıktan Alım Farkı: ÖSYM merkezli tercihlerde puanlar yüksekken, kurumların kendi sözleşmeli alımlarında baraj puanlar inmektedir.

Düşük Puanla Atanmak Mümkün mü?​

Düşük puan alan adayların umutsuzluğa kapılmadan açıktan alımları takip etmesi icap etmektedir. Adalet Bakanlığı, Emniyet ve Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi kurumlar mülakatlı alımlar yürütmektedir. Bu alımlarda genellikle 70 baraj puanı esas alınmaktadır.

Sözleşmeli personel alımlarını ve bekçi, infaz koruma memuru veya destek personeli ilanlarını düzenli takip etmek atanma ihtimalinizi oldukça güçlendirmektedir.

Geri