KPSS Alımları
Kayıtlı Üye
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü, 5 Eylül 2026 tarihli Resmî Gazete duyurusuyla profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına alım açtı. Başvuru, ilanın yayımlanmasından itibaren 15 gün ve yalnızca çevrim içidir; arşiv kaydındaki son tarih 19 Eylül 2026. Egitimtr.com devlet üniversitesi akademik ilanını vakıf ve işçi duyurularından ayırıyor.
Kadro-bilim alanı listesi ve güncel açıklama SBÜ / AKBYS ve Resmî Gazete metnindedir. Egitimtr.com’da 5 Eylül’ün her kamu ilanı ayrı başlıktadır.
Kimler, hangi statü?
2547 sayılı Kanun, öğretim elemanı norm kadro yönetmeliği, atanma yönetmeliği, 657/48 ve SBÜ atanma yönergesi esas alınır. Profesör ve doçent kadroları daimi statüdedir. Şarta uymayan başvuru geçersiz sayılır.Başvuru yalnızca AKBYS üzerinden
Adaylar https://akbys.sbu.edu.tr sistemine girer, özgeçmiş ve faaliyetlerini yükler, açık kadroyla ilişkilendirip gönderir. Şahsen, posta veya kargo kabul edilmez. Birden fazla kadroya başvuru iptal sebebidir; yalnızca şartını taşıdığınız tek kadro seçilir. İlan açıkken gerekçeyle geri çekip yeniden göndermek mümkündür.Sisteme yüklenecek başlıca belgeler
Yayın listeli akademik özgeçmiş, vesikalık, kimlik (ön-arka), yabancı dil, lisans / yüksek lisans / doktora-uzmanlık / yan dal / doçentlik, erkek adayda askerlik, hizmet belgesi veya e-Devlet dökümü, yurt dışı diplomada denklik. Belgeler okunaklı ve onaylı nitelikte olmalıdır. Gerçeğe aykırı beyan, atama yapılmış olsa bile iptal ve yasal işlem doğurur.Süreç kimin elinde?
Profesör, doçent ve SUAM doktor öğretim üyesi işlemleri Rektörlük Personel Daire Başkanlığı’nda; diğer Dr. Öğr. Üyesi kadroları ilgili akademik birimdedir. Atanan öğretim üyesi ihtiyaç halinde yurt içi/yurt dışı birimde iki yıla kadar görevlendirilebilir. İki yıl içinde başka kuruma muvafakat veya istifa talebi kabul edilmez. Üniversite, ilan süresi içinde kadro iptal veya şart değişikliği hakkını saklı tutar.Kadro-bilim alanı listesi ve güncel açıklama SBÜ / AKBYS ve Resmî Gazete metnindedir. Egitimtr.com’da 5 Eylül’ün her kamu ilanı ayrı başlıktadır.